dimecres, 20 d’abril de 2011

23 d’ABRIL, DIA DEL LLIBRE

Com cada any ja tenim ací el 23 d’Abril, dia en que se celebra el Dia Internacional del Llibre, festivitat celebrada a nivell internacional amb l’objectiu de promoure la lectura.

Però, saps per què se celebra el dia del llibre en aquesta data?

El 7 d'octubre del 1926, Vicent Clavel Andrés, un editor i escriptor valencià establert a Barcelona, va proposar a la Cambra Oficial del Llibre de Barcelona celebrar una festa en commemoració del naixement de Miguel de Cervantes (1547-1616)
El 6 de febrer d'aquell any, el govern espanyol presidit per Miguel Primo de Rivera va acceptar la proposta i el rei Alfons XIII va signar el Reial Decret que instituïa la Fiesta del Libro Español. Poc després, el 1930, es va traslladar la data al 23 d'abril, dia de l'enterrament de Cervantes.
Més tard, el 1995, la UNESCO instituïa el 23 d'abril com el Dia Mundial del Llibre i dels Drets d'Autor.
Cal recordar que un 23 d'abril també va morir Josep Pla (1897-1981), escriptor català, i el 23 d'abril de 1616 del calendari julià (3 de maig de 1616 del calendari gregorià) també va morir William Shakespeare (1564-1616), escriptor anglès.


També, com cada any, a la biblioteca de Borriol ho hem celebrat amb activitats dirigides a xiquets i xiquets per tal d’incentivar el foment de l’hàbit lector entre els més menuts i que aquests puguen conèixer la biblioteca i tots els contes que poden trobar allí.

No oblideu que a partir der maig continuem amb les activitats, esta vegada amb el cicle d’animació Contes de Colors dirigit a xiquets i xiquetes de 2 i 3 anys.

Feliç dia del llibre!!!!! Aaahhhh!!! I bones pasqües a tots!!!!
Per cert, la biblioteca estarà tancada el dijous 21, divendres 22 i dilluns 25 d’abril

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.