divendres, 6 de febrer del 2009

ACTIVITATS 2008

...repasem les activitats que es van realitzar a la biblioteca durant el 2008

Visita de El Cole de Nani
El 26 de març ens van visitar un grup de 15 xiquets de 3 a 8 anys de El Cole de Nani. Tost junts vam jugar al Joc del Semàfor amb el que van aprendre moltes coses com: què es una biblioteca i en què consisteix la lectura, com s’organitza una biblioteca, quins serveix ofereix una biblioteca, les activitats que organitza la biblioteca, com fer-se soci i les normes d’una biblioteca.
Finalment els xiquets van tindre temps lliure per a llegir contes i dibuixar.

Concurs de Marca-pàgines
El 2 d’Abril se celebra el Dia Internacional del Llibre Infantil en commemoració del naixement del escriptor de contes Hans Christian Andersen. Per a celebrar-lo va tindre lloc el Concurs de Marca-pàgines on els xiquets i xiquetes van conèixer a H.C. Andersen i els seus contes, i a més van elaborar un punt de lectura molt personal. Tots aquells participants van rebre un regalet.


Narració Oral Contes contats
El dia 10 d’Abril ens va visitar el conta-contes Felip Kervarec de Món d’Animació amb l’animació Contes Contats i ens va contar un munt de contes plens de fantasia per a xiquets i xiquetes de totes les edats i també per a les mares i pares.


Lectura Dramatitzada Joan, el Cendrós
Activitat concedida i subvencionada per la Direcció General del Llibre, Arxius i Biblioteques.
Es tracta d’una lectura dramatitzada de l’obra de Carles Alberola Joan, el Cendrós a carreg de Rafa Miragall de la Companyia Gòrmic Espectacles i dirigida a alumnes de 1er i 2on d’ESO.
La lectura va tenir una durada de 45 min. aproximadament i es va representar al saló d’actes de l’ajuntament fins on es van desplaçar els alumnes acompanyats del seus mestres.
L’activitat va tenir una gran afluència i una gran acceptació per part dels participants i dels seus mestres.

Cicle d’Animació Lectora La màgia dels contes
Tots els dijous durant el mes d’abril i maig els xiquets i xiquetes de 2on i 3er d’Infantil i 1er i 2on de Primària varen gaudir de les fantàstiques aventures que ens va contar la Rodamón.

Visites escolars
També durant el mes de maig els mes menuts de l’escola acompanyats dels seus mestres van descobrir quins son els secrets que s’amaguen a la biblioteca.

Per últim cal destacar que tot aquest treball realitzat des de l’Agència Municipal de Lectura de Borriol per tal de fomentar l’hàbit lector entre els més menuts ha tingut el reconeixement dels organismes oficials amb l’obtenció de diverses subvencions i premis per part tant de la Generalitat Valenciana com del Ministeri de Cultura.